Interview

Collaboration is at the heart of great design

In this interview, founder Alex Labridis reveals how the studio’s unique in-house capabilities came together to reimagine ‘Windsor Way’ as a truly unique family home.

Private client’s sought-out the studio to create extra space from within the existing square footage of their 3,000 sq ft home in London’s Hammersmith. Consulting with founder, Alex Labridis, the client had three main asks: reconfigure the main living areas for multifunctional family use, add an extra children’s bedroom and bathroom and transform the dark, small rooms into light-filled, statement open-plan spaces.

“Creatively, the client gave us carte-blanche making this a dream project to work on”, says Alex. “The full spectrum of our team was involved from concept to completion; from planning, interior architecture and hard finishes to interior design, dressing and our development arm for construction and installation”.

 

The client’s ambition has been realised with a home that is truly unique in every aspect. A statement open-plan kitchen has become the new beating heart of the home. Crittal doors bring a feeling of contemporary calm to the space, flooding the room with natural light. Bespoke features and finishes include a mosaic marble floor, silver travertine kitchen cabinetry book matched to the marble and brass liquid metal finishes that add an extra dimension of light-reflecting warmth.”

 

“Our interior architects, designers and craftsmen worked as one to produce completely bespoke and original features for the client, including the mosaic marble flooring”, says Alex. “Our head of design, Jorge created the bespoke patternwork by hand and selected the rich colour palette, our FF&E team sourced the finest Carrara marble from Italy. They handed over to our development team, who worked with local craftsmen in Italy to test the construction, to ensure the finish looked like a seamless, printed surface, prior to our installation”. The unique and exquisite flooring has been repeated in the master bedroom and children’s bathroom.

Space and volume are sculpted throughout. “We widened the original staircase and created a single glazed handle from top to bottom, and replaced all the original cornicing with shadow gaps to enhance the feeling of light and space”, says Alex.

In the new family room, we designed and constructed an L-shaped architectural oak unit along the wall with two distinct uses: a storage unit and diving partition for work and play areas.

Discreet features hide any evidence of a busy family lifestyle including bespoke cabinetry in the hallways to provide extra storage and handwashed oak joinery in the master bedroom to conceal a door to the main bathroom.

The design aesthetics mix statement features with cool, contemporary sophistication and playful details.

“As a project, Windsor Way represents our design approach as a studio. Fusing the creativity, skill and talent of our team. Mixing finishes, materials, woods, metal and brass. Creating truly original spaces”.
Alex Labridis, Founder & Managing Director
Loading...